Jmno Heslo

Zprva | 20. erven 2009, 13:07

Setkání ve Sluneční zátoce 2009

Na další setkání ve Sluneční zátoce u Ledče nad Sázavou přilákalo v sobotu 20. června 2009 dopoledne Sdružení přátel Jaroslava Foglara (SPJF) stovku příznivců oblíbeného spisovatele, kteří každoročně přicházejí na toto "posvátné" místo, aby se zde pozdravili, popovídali si a zavzpomínali. Pořadatelé akce v čele s Velkým Bobrem, panem Milošem Vraspírem z Brna, jim i tentokrát připravili řadu zajímavých akcí. Po jeho úvodním slovu následovala píseň My pluli dál a dál a po ní přivítal přítomné foglarovce starosta města Ledeč nad Sázavou. Následovala řada prezentací edičních novinek, Rikitanovo proroctví a hlavně ocenění Vlastislava Tomana z časopisu ABC symbolickým Klíčem ku příležitosti jeho 80. narozenin. U Foglarova pomníku vystoupili s kytarou a zpěvem i "hoši" z Pražské dvojky a po společném fotografování se řada učastníků setkání vydala Po stopách Hochů od Bobří řeky hladat Zátoku Neznámo a "domečky", následoval též Lov bobříků, soutěž v uzlování, přetahování lanem, soutěž ve výškové lukostřelbě Tapinův šíp a autogramiáda pánů Tesleviče, Filípka a Tomana.
Mezi účastníky setkání nesměli samozřejmě chybět Ledečáci: za Old skaouty Standa Kovařík, za dokumentaristy Franta Pleva a pan Pešek a za majitele slavné louky pan Jeřábek. Chyběly tu však k jiejich vlastní smůle děti z ledečského Junáka.
Další informace viz www.bohousek.cz.

(Foto: Iveta Vrbová)
Přivítání s Velkým Bobrem Rychlé šípy s ježkem v kleci Slavnostní uvítání Posluchačí My pluli dál a dál Ocenění pana Tomana pan Janov moderuje Old skaut Standa Kovařík s panem Jeřábkem Společné foto Pamětní list 1 Pamětní list 2
Stanislav Vrba
Posledn komente
dn komente.
SROP Fondy Evropsk Unie Kraj Vysoina FOND VYSOINY - fond na podporu rozvoje kraje Vysoina
73629